Ansamblul  Folcloric „Trei  Generații”  din  Flămânzi  a  luat  ființă  în  anul 2008, luându-și numele după cunoscuta Formație de dansuri populare  tradiționale  „Trei  Generații”  din  Flămânzi, înfiinţată în anul 1948, formaţie căreia în anul 2008 i s-au alăturat şi alte formaţii artistice constituind un ansamblu folcloric. De la înfiinţarea sa în anul 1948, formaţia de Dansuri Populare „Trei Generaţii” din Flămânzi a reprezentat de-a lungul vremii cu cinste frumoasele jocuri populare din zona Flămânzi. Sufletul, iniţiatorul, fondatorul formaţiei a fost Dumitru Creţu. Formaţia de dansuri populare a cucerit foarte multe premii, medalii, diplome şi trofee peste tot pe unde a participat atât în ţară cât şi în străinătate.

Ansamblul Folcloric  „Trei  Generații”  are  în  componența  sa: Taraful  tradițional de muzică populară (vioară, cobză, braci, fluier, contrabas, toba), Grupul folcloric barbatesc „Stejarii”, Grupul folcloric feminin „Codreanca”, soliști  vocali, soliști instrumentiști și bineințeles Formația de dansuri populare  tradiționale  „Trei  Generații”.

Dintre soliștii instrumentiști amintim pe: Valentin Bălășanu, Bogdan  Guraliuc, Nicolae Amarandei. De asemenea, ne mândrim cu soliștii noștri vocali Ana Corniciuc, Silvia Solonca, Andra Chihaia, Adriana Popovici, Gabriela Pintrijel, Brânduşa Codreanu Apetrei, Loredana Călin, Neculai Florea, Loredana  Cuibari și Iustina Irimia.

Ansamblul Folcloric „Trei Generații” a participat la mai multe festivaluri și  concursuri, unde a obținut numeroase premii, în țară, cu ocazia sărbătoririi zilelor  localității la: Vorona, Tudora, Curtesti, Răchiți, Ștefănești, Botoșani, Belcești, Hîrlău, Scobinți, Oancea-Galați, Dângeni, Bălușeni, Stăuceni, Vlăsinești, Casvana, Bălcuți, Fălticeni (județul Suceava), Arad şi Periam (judeţul Timiş ).

La Festivalul Folcloric „Trandafir de la Moldova” de la Iaşi, ansamblul  nostru a primit Diploma de Excelență, premiu oferit de Radio Iasi, iar la Festivalul  Național de Folclor „Cânt și joc dobrogean” de la Eforie, județul Constanta, a  obținut premiul doi în anul 2013 și Trofeul Festivalului în anul 2014 şi 2015. Ansamblul a mai participat în 2015 la Festivalul Concurs Național de Folclor „Flori în Bucovina” de la Rădăuți-Suceava, unde a obţinut trofeul festivalului şi la Festivalul de Folclor „Zestrea Asăuanilor” de la Asău, judeţul Bacău, unde de asemenea a obţinut Marele Premiu şi Trofeul Festivalului. 

La  București, Ansamblul  Folcloric „Trei  Generații” a  primit Premiul I  la festivalul „Floriile cu bucurie”, organizat de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” și a participat la „Spectacolul Generațiilor”, organizat de  Ansamblul Artistic „Ciocarlia” al Ministerului de Interne.

Și în Republica Moldova a participat la diverse manifestări artistice în  localitățile Şolcani, Glodeni, Streseni, Capriana, Sudarca, Soroca și altele, câștigând Marele Premiu şi Trofeul „Festivalului Cântecului și Dansului Păstoresc” de la Căinarii Vechi și Premiul Special al Juriului la Festivalul  Internațional de Folclor „Hora de la Prut”, organizat la Ungheni. De asemenea, a participat la Festivalul Internaţional de Folclor de la Beypazari – Ankara -Turcia şi „Monte Sikani”- Agrigento Italia.

Ansamblul Folcloric „Trei Generații” are înregistrări la mai multe posturi  de radio și televiziune cum ar fi: Radio Iași, Antena Satelor, Trinitas, TVR Iași, TVR Internațional, TVRM, Etno TV, TELE MOLDOVA, FAVORIT TV etc. Tot în anul 2008 a luat ființă și Ansamblul de datini și obiceiuri populare de iarnă din Flămânzi (colindători, urători, urși, dans cu măști, capre, cerbi și căiuți). În cele două ansambluri activează peste 120 de membri.

Coordonatorul artistic (instructorul) Ansamblului Folcloric „Trei Generații” din Flamânzi a fost Mihai Atodiresei. La data de 21 Noiembrie 2016 Mihai Atodiresei s-a retras de la conducerea Casei de Cultură, a Ansamblului Folcloric „Trei Generații” și a Ansamblului de datini și obiceiuri populare de iarnă din Flamânzi .